Exempelsamlingen

Levererar du bilder som alltid fungerar när de trycks eller publiceras på webben? Blir skuggorna återgivna som du tänkt dig, blir hudtonerna trovärdiga, finns det detaljer i dina högdagerpartier?

Felboken visar och förklarar hur du gör rätt, kontrollerar om det är rätt och hur du ser de vanligaste felen bland bilderna. Exempelsamlingen har tryckts på bestruket-, obestruket- och dagstidningspapper och med den kan du enkelt jämföra vad som krävs i olika tryckkvaliteter.

Vad händer med de mättade färgerna i bilden om den trycks på bestruket resp obestruket papper? Om jag skärper bilden med Radie 1 på bestruket resp tidningspapper: hur blir resultatet? Kan jag leverera samma bildfil oavsett var den ska tryckas eller måste den anpassas?

Det tryckta materialet börjar med en serie bilder med hög färgmättnad, fortsätter med exempel på olika inställningar på tryckskärpning, olika placeringar av svart- och vitpunkt, olika hudtonsåtergivning och vad som händer med en bild om en felaktig färgrymd används. På de avslutande sidorna hittar du exempel på bilder i olika upplösningar, bilder tagna med olika kameror och till slut en bild som innehåller olika antal valörsteg.

För att du ska få ut maximalt av detta material är det viktigt att du laddar ner de publicerade bilderna och profilerna till respektive papper, tar upp dem på din egen skärm och jämför med de tryckta bilderna.

De slutsatser vi i arbetsgruppen kommit fram till finner du i respektive kapitel i Felboken.

 

Sök
Exempelsamlingen
Exempelsamlingen består av provtryck på tre olika papperskvalitéer.
Exempelsamlingen består av provtryck på tre olika papperskvalitéer.